حضور دکتر ملکزاده در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم
دکتر ملکزاده: پس از انقلاب اسلامی، ما به سمت ایجاد عدالت در سلامت حرکت کردهایم
دکتر ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با حضور در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن تاکید بر انجام پژوهشهای قابل استناد و ارزشمند، نسبت به رفع کمبودها قول مساعد داد.

دکتر ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با حضور در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن تاکید بر انجام پژوهشهای قابل استناد و ارزشمند، نظرات اعضای هیئت علمی این دانشگاه را جویا شد و نسبت به رفع کمبودها قول مساعد داد.
.
به گزارش خبرنگار وبدا از قم، دکتر ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با بیان این نکته که پس از انقلاب اسلامی ما به سمت ایجاد عدالت در سلامت حرکت کردهایم تصریح کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی میزان امید به زندگی بین ایرانیان 50 سال بود که در حال حاضر این میزان به 73 سال رسیده است. همچنین کاهش قابل ملاحظه میزان مرگ و میر در بین نوزادان و مادران از دیگر دستاوردهای این دوران به شمار میآید.
دکتر ملکزاده با یادآوری اقدامات نظام اسلامی در کنترل بیماریهای مرگ باری مانند سل، مالاریا اظهار داشت: لازم است یک سری موضوعات نگران کننده مانند کاهش میزان باروری و همچنین خروج نخبگان از کشور را با یک برنامهریزی مدون رفع کنیم چرا که ما یک جامعه جوان داریم که این نکته از نقاط قوت کشور محسوب میشود و باید از این پتانسیل عظیم به نحو مطلوبی استفاده نماییم.
دکتر ملکزاده علل اغلب مرگ و میرها در کشور را بیماریهای غیرواگیر و سوانح جادهای دانست و یادآور شد: بیماریهایی نظیر فشار خون، سرطانها،بیماریهای روانی اضافه وزن و حتی سوانح جادهای اغلب قابل پیشگری هستند و وظیفه امروز ما انجام اقدامات پیشگیرانه در کنار توجه به نیازهای فوری مردم است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان جایگاه مهم سلامت در پیشرفت و توسعه اجتماعی کشورها گفت: در بیست سال گذشته یک جهش بزرگی در زمینه انجام تحقیقات در دنیا رخ داده که کشور ما هم توانسته با وجود جنگ تحمیلی، رشد قابل قبولی در این زمینه داشته باشد.
ایشان ضمن اشاره به آمار مقالاتی که سالانه در دنیا تولید میشود و مقایسه آن با عملکرد ایران در این بخش تصریح کرد: با عنایت خداوند متعال و برنامهریزیهای صورت گرفته توانستهایم علیرغم مشکلات اعتباری اخیر، در اغلب بخشهای علمی جزء سه کشور اول منطقه و حتی در بعضی از زمینهها رتبه نخست را به خود اختصاص دهیم.
دکتر ملک زاده در ادامه اضافه کرد: ما در 20 سال گذشته تعداد 200هزار مقاله در ISI داشتهایم که حدود 30 درصد آنها مختص علوم پزشکی است. همچنین ایران در تعداد مقالات در رده 17 جهان قرار دارد.
دکتر ملک زاده خاطر نشان کرد: 85 درصد مقالات ارائه شده در دنیا به نتیجه نمیرسد و این سخت بودن امر تحقیق و پژوهش را نشان میدهد بنابراین میبایست با اراده قوی و غزم جدی به سمت آن برویم.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت یکی از دلایل تعداد کم مقالات کیفی در بین محققان را هدف بالا بردن رتبه دانست و افزود: تا این فرهنگ غلط اصلاح نگردد این نقیصه برطرف نمی گردد بنابراین جهت پیشرفت امر تحقیقات سعی کنید به سمت تولید مقالات باکیفیت بالا و قابل استناد حرکت کنید و مرزهای دانش را گسترش دهید و موجبات ارتقای دانشگاه خود را فراهم آورید.
دکتر ملکزاده در ادامه به بررسی جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قم و مقایسه آن با سایر دانشگاههای هم رده پرداخت و اضافه کرد: لازم است در درجه اول نقاط قوت خود را بشناسید و با عشق و علاقه برای انجام کارهای تحقیقاتی وقت بگذارید و در درجه دوم چاپ مجلات علمی و تاسیس مراکز تحقیقاتی قرار دارد که در صورت وجود زمینههای مناسب بودجههای مربوطه را تامین میکنیم.
در ادامه جلسه دکتر ثقفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت اعضای هیئت علمی و تعداد مقالات ارائه شده گفت: هم اکنون تعداد 3 مجله علمی در دانشگاه چاپ میشود که در صدد هستیم با تلاش اعضای هیئت علمی یک مجله دیگر اضافه نماییم.
دکتر ثقفی در ادامه یادآور شد: در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم، استعدادهای درخشانی وجود دارد ولی به دلیل ضعف زیر ساختها نمیتوانیم از آنها استقاده خوبی را داشته باشیم که امیدواریم با تدبیر و مساعدت وزارتخانه این مانع را از سر راه خود برداریم.
در انتها برخی از اعضای هیات علمی حاضر در جلسه نظرات خود را پیرامون راهکارهای رشد هر چه بیشتر تولید علم و رفع موانع و مشکلات در دانشگاه را ابراز داشتند.
شایان ذکر است دکتر ملکزاده صبح امروز پس از زیارت حرم نورانی کریمه اهل بیت(س)، در جلسه هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی قم با استاندار قم حضور یافت و نکات مهمی را در راستای لزوم حمایت بیشتر از حوزه پژوهش و تصمیمگیری پژوهش محور بیان نمود.