رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم:
چهره بیماری ها دگرگون شده است/75 درصد بیماری های مزمن با تغذیه مرتبط است/نمک و شکر دو سم سفید هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگونی بی سابقه ای داشته و ...
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگونی بی سابقه ای داشته و 75 درصد بیماری های مزمن،کشنده و ناتوان کننده به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تغذیه مرتبط است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر ابوالفضل ایرانی خواه امروز در همایش روز جهانی غذا که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد گفت: هر ساله 16 اکتبر مصادف با روز جهانی غذا است که در این روز مباحث مربوط به غذا و امنیت غذایی مردم بررسی می شود.
وی گفت: 25 مهر مصادف با 16 اکتبر سالروز جهانی غذا روز همدردی با انسان هایی است که ابتدایی ترین حق خود محروم هستند، روز تداوم شکر گذاری از نعمت های بیکران الهی و همدردی با گرسنگان جهان است که این روز را گرامی می داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگون شده است و 75 درصد بیماری های مزمن،کشنده و ناتوان کننده به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تغذیه مرتبط است.
دکتر ایرانی خواه گفت: موضوع سو تغذیه امری است که قشر زیادی را تحت تاثیر خود قرار داده و این شرایط به گونه ای است که تعداد زیادی از کسانی که توانمندی دسترسی به مواد غذایی دارند، یا مواد غذایی ناسالم را دریافت کرده و یا اینکه بیش از حد نیاز مواد غذایی مصرف می کنند که در واقع اسراف است.
وی به تغییرات آب و هوایی در کشور اشاره کرد و گفت: این امر موجب شده تا وضعیت کشاورزی که محور غذا است دچار مشکل شود و شرایطی به وجود آید که تولیدات کشاورزی از نظر کمی و کیفی در خطر باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم یکی از مشکلات در حوزه غذا را تصورات غلط غذایی عنوان کرد و گفت: این امر نیز موجب بروز مشکلات شده و سبد غذایی سالم را با رشد منفی روبرو کرده است.
دکتر ایرانی خواه ادامه داد: در چنین شرایطی ابتدا باید مسئولان این مشکل را شناسایی کرده و در گام بعدی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنند، مشکلات غذایی از چند جهت مورد توجه است که باید برطرف شود.
وی با اشاره به موضوع پرخوری در جامعه گفت: در کشور ما حداقل 30 درصد مواد غذایی که مصرف می شود بیش از اندازه بوده و پرخوری به حساب می آید که باید در این زمینه نیز فرهنگ سازی شده و بدانیم که پرخوری چه مشکلات عدیده ای را به بار می آورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: پرخوری، چاقی و فشار خون را در پی دارد که نتیجه آن نیز سکته های قلبی و مغزی است و از سوی دیگر چربی کبد را به همراه خواهد داشت که بسیار خطرآفرین است.
دکتر ایرانی خواه گفت: ما به عنوان متولی سلامت استان وظیفه داریم که این مسائل را مطرح کرده و جامعه را آگاه سازیم و از سوی دیگر رسانه ها نیز باید ما را کمک کرده تا مشکلات عدم استفاده از غذای سالم مطرح و مردم با خطرات آن آگاه شوند.
وی گفت: متاسفانه ظاهر فریبنده برخی مواد غذایی از جمله فست فودها حتی به کودکان نیز کشیده شده که این امر باعث بروز مشکلات و بیماری های گسترده برای کودکان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم از نمک و شکر به عنوان دو سم سفید یاد کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما مصرف این دو ماده خطرناک بسیار بالاست و باید این موضوعات به مردم اطلاع رسانی شود.
وی بیان داشت: تمامی دستگاه ها و نهادهای کشور باید در این عرصه مداخله کرده و در اطلاع الگوی مصرف و نوع تغذیه مناسب اهتمام داشته باشند و در این راستا فرهنگ سازی کنند.
دکتر ایرانی خواه تاکید کرد: دولت از تولیدکنندگان غذای سالم حمایت کرده و اقدام به معرفی محصولات آنها نیز خواهد کرد و امیدواریم که در کشور و به ویژه استان قم شاهد استفاده مردم از غذاهای سالم باشیم.