رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد
استاندارد آفلاتوکسین در شیر ایران معادل اروپا و اطمینانبخش است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان افلاتوکسین در صنعت لبنیات آمریکا ۱۰ برابر بیشتر از میزان این سم در شیر ایران است و به دلیل استانداردهای سخت گیرانه موجود در کشور، این میزان در کشور هم اکنون معادل کشورهای اروپایی است و در وضعیت کاملا مطلوب و اطمینان بخش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد
استاندارد آفلاتوکسین در شیر ایران معادل اروپا و اطمینانبخش است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان افلاتوکسین در صنعت لبنیات آمریکا ۱۰ برابر بیشتر از میزان این سم در شیر ایران است و به دلیل استانداردهای سخت گیرانه موجود در کشور، این میزان در کشور هم اکنون معادل کشورهای اروپایی است و در وضعیت کاملا مطلوب و اطمینان بخش است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در چهارمین جلسه شورای اداری استان در سالن کرامت استانداری قم، از شایعات اخیر که موجب تشویش اذهان عمومی شده است، انتقاد کرد و گفت: متاسفانه فضای نامناسبی ایجاد و موجب شده سرانه مصرف شیر در کشور کاهش یابد که در صورت تداوم خطرات جبران ناپذیری به سلامت افراد جامعه بویژه زنان و کودکان وارد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شیر به عنوان مواد غذایی پایه تامین کننده بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است، گفت: افلاتوکسین توسط قارچ ها تولید و در تمام دنیا وجود دارد، وقتی دامی علوفه کپک زده مصرف کنده این قارچ وارد بدن دام می شود و از طریق حبوبات و لبنیات وارد بدن انسان می شود.
دکتر قدیر افزود: مصاحبه ای در شبکه سه سیما پخش شده است که کارشناس دعوت شده در آن بدون داشتن اطلاعات به روز و تحقیقاتی از صنعت غذایی و با استناد به پایان نامه ای متعلق به ۲۰ سال پیش، حرف هایی غیرمستند و غیرعلمی ارائه داده است.
وی با بیان اینکه احتمال آلودگی شیر به آفلاتوکسین امری غیرقابل اجتناب در دنیا است گفت: استانداردهای سخت گیرانه ای در کشور پیرامون این موضوع وجود دارد به همین دلیل هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
دکتر قدیر گفت: دقت در واردات خوراک دام در سال های اخیر موجب شده تا محتوای آفلاتوکسین در شیر کشور کاهش بسیار چشمگیری داشته است گفت: صنعت لبنی کشور یکی از صنایع پیشرو و مطرح در منطقه و جهان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، ادامه داد: به عنوان یک متخصص تاکید می کنم که سرطان کبد ناشی از آفلاتوکسین در ایران بسیار پایین و به اندازه انگشتان دست هم نیست و این به نوبه خود نشانه ای از سلامت شیر ایران در زمینه آفلاتوکسین است.
وی تاکید کرد: عده ای عامدانه به دنبال ضربه زدن به صنعت شیر و حذف این ماده ارزشمند از سبد غذایی خانوارهای ایران هستند که این موضوع خطرهای جدی برای سلامت کشور به همراه خواهد داشت و به صنایع شیر و تولید ملی هم ضربه می زند.
دکتر قدیر ادامه داد: سرانه مصرف سالانه شیر کشور کمتر از ۷۰ لیتر است که این معادل مصرف نیم لیوان در روز است و این در حالی است که این میزان در اروپا ۲ لیوان در روز است که میزان مصرف شیر در کشور بسیار پایین و نگران کننده است.
وی گفت: دامن زدن به این مطالب کذب موجب تضعیف صنعت لبنی کشور شده و اطلاع رسانی های صورت گرفته تاکنون تنها ۳۰ درصد از تخریب صورت گرفته در افکار عمومی را ترمیم کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: اگر فردی به دلیل اجتناب از مصرف شیر گرفتار بیماری شود به طور قطع آن کارشناس و مسئول صداو سیما گناهکار است و انتطار داریم که صدا و سیما از مجریان و کارشناسان خبره استفاده کند.