• 1397/06/27 - 09:45
  • 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد

احداث 40 بیمارستان جدید به همت خیرین سلامت کشور/ سلامت مسئله‌ای فرابخشی است/در حوزه سلامت معنوی در درجه نخست دستگاه‌های فرهنگی مسئول هستند

معاون اجتماعی وزیر بهداشت از وجود ۵ میلیون دیابتی و ۵ میلیون نفر در آستانه دیابتی شدن در کشور خبر داد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت از وجود ۵ میلیون دیابتی و ۵ میلیون نفر در آستانه دیابتی شدن در کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم،
دکتر سید محمدهادی ایازی در نخستین جلسه مجمع سلامت قم که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: مسئله سلامت مسئله‌ای فرابخشی بوده و مدیریت آن به تنهایی از عهده وزارت بهداشت خارج است، برای بهبود شاخص‌های سلامت تعامل و همکاری همزمان مردم و دستگاه‌های دولتی لازم است.

وی با اشاره به اهمیت مسئله سلامت ابراز کرد: سلامت نعمت بزرگی بوده که ارزش آن زمانی بهتر مشخص می‌شود که از دست برود، سلامت صرفاً به مقوله جسم خلاصه نمی‌شود بلکه سلامت روح و روان از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: در جامعه مذهبی و دینی ایران راه برای بهبود شاخص‌های سلامت روانی و روحی راحت‌تری از کشورهای متمدن و پیشرفته کشورهای غربی دارد.

دکتر ایازی با اشاره وضعیت ناراحت‌کننده آسیب‌های اجتماعی کشور ابراز کرد: مسئله آسیب‌های اجتماعی در حال حاضر به شدت نگران‌کننده شده است، تاکنون 23 آسیب اجتماعی مهم در کشور شناسایی‌شده که دراین‌بین 5 آسیب از اولویت بیشتری برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت معنوی در درجه نخست دستگاه‌های فرهنگی مسئول هستند، باید قبول کنیم در امر سلامت معنوی نتوانسته‌ایم آن‌طور که بایدوشاید به سؤالات و مطالبه‌های جوانان پاسخ دهیم، انتخاب نوع و سبک زندگی در بروز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات جانبی مؤثر است.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت با تأکید بر آمار بالای سوانح رانندگی در کشور بیان کرد: در سال 96، بیش از 16 هزار نفر بر اثر تصادف فوت و 336 هزار نفر نیز بر اثر تصادفات راهنمایی و رانندگی در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

دکتر ایازی ادامه داد: سازمان‌ها و دستگاه‌های حاکمیتی، شبکه‌های اجتماعی و تشکل‌های مردم‌نهاد و خانواده در امر سلامت نقش ارزنده‌ای دارند،

وی تأکید کرد: دستگاه‌ها باید نقش خود را در امر سلامت به درستی درک کرده و در راستای اجرای صحیح آن حرکت کنند، یکی از عوامل مهم کاهش شاخص‌های سلامت در کشور مشکلات اقتصادی و معیشتی بوده که سبب می‌شود انبوهی از چالش‌های سلامتی در جامعه ایجاد شود.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان آمار بالای مراجعات به مراکز درمانی کشور تصریح کرد: در سال گذشته بیش از 846 میلیون مرتبه مردم به مراکز سلامت مراجعه کرده‌اند که به صورت متوسط برای هر ایرانی 11 مرتبه مراجعه ثبت‌شده است.

دکتر ایازی عنوان کرد: بالغ‌بر 75 درصد از مرگ‌ومیرهای کشور را بیماری‌های غیرواگیردار تشکیل داده است، رئیس مجمع سلامت در هر استانی استاندار بوده و باید تمام تصمیم‌های صورت گرفته با در نظر گرفته شدن شاخص‌های سلامت صورت گیرد.

وی با اشاره به برخی مراکز سلامت در کشور ادامه داد: بالغ‌بر 700 مرکز مردم‌نهاد خیریه در بخش سلامت وجود دارد، 40 بیمارستان جدید به همت خیرین سلامت کشور در دست احداث است، 900 خیریه سلامت به همراه 400 موسسه خیریه در کشور وجود دارد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان نقش مهم مردم در امر سلامت تصریح کرد: نقش مردم و متولیان سلامت در بهبود شاخص‌های سلامت 75 درصد بوده و وزارت بهداشت در بهترین حالت 25 درصد است.

دکتر ایازی فقر و بی‌عدالتی را از مهم‌ترین عوامل از بین رفتن سلامت در جامعه دانست و گفت: عدالت اجتماعی در سلامت از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت اجتماعی محسوب می‌شود، چراکه طبق تحقیقات صورت گرفته فقر و محرومیت امید به زندگی فرد را به شدت کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به آمار بالای بیماری دیابت در کشور خاطرنشان کرد: در کشور 5 میلیون دیابتی و 5 میلیون نفر نیز در آستانه دیابتی شدن هستند، تا دو دهه دیگر بالغ‌بر 20 درصد از جمعیت کشور را افراد سالمند تشکیل خواهند داد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت ابراز کرد: در مجمع سلامت محله نمایندگان مردم، نمایندگان گروه‌های مرجع و نمایندگان دولت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مجمع سلامت محله قم باید بدون توجه به مناطق مرفه و محروم در تمامی مناطق به صورت عادلانه تشکیل شود.

 

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 30301
کلمات کلیدی