• 1395/07/27 - 09:32
  • 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم:

چهره بیماری ها دگرگون شده است/75 درصد بیماری های مزمن با تغذیه مرتبط است/نمک و شکر دو سم سفید هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگونی بی سابقه ای داشته و ...


رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگونی بی سابقه ای داشته و 75 درصد بیماری های مزمن،کشنده و ناتوان کننده به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تغذیه مرتبط است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم،
دکتر ابوالفضل ایرانی خواه امروز در همایش روز جهانی غذا که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد گفت: هر ساله 16 اکتبر مصادف با روز جهانی غذا است که در این روز مباحث مربوط به غذا و امنیت غذایی مردم بررسی می شود.
وی گفت: 25 مهر مصادف با 16 اکتبر سالروز جهانی غذا روز همدردی با انسان هایی است که ابتدایی ترین حق خود محروم هستند، روز تداوم شکر گذاری از نعمت های بیکران الهی و همدردی با گرسنگان جهان است که این روز را گرامی می داریم.



دکتر ایرانی خواه با بیان اینکه غذای سالم نعمتی است که خداوند برای بندگان خود فرستاده و باید قدردان این نعمت باشیم ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر 800 میلیون نفر مردم، زن و کودک در دنیا گرسنه هستند که باید با این پدیده اسفناک مقابله کرد، شاید این روز تلنگری برای بیداری وجدان های بخواب رفته مدعیان دروغین حقوق بشر باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اهمیت موضوع غذا گفت: چهره بیماری ها طی دهه اخیر دگرگون شده است و 75 درصد بیماری های مزمن،کشنده و ناتوان کننده به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تغذیه مرتبط است.
دکتر ایرانی خواه گفت: موضوع سو تغذیه امری است که قشر زیادی را تحت تاثیر خود قرار داده و این شرایط به گونه ای است که تعداد زیادی از کسانی که توانمندی دسترسی به مواد غذایی دارند، یا مواد غذایی ناسالم را دریافت کرده و یا اینکه بیش از حد نیاز مواد غذایی مصرف می کنند که در واقع اسراف است.
وی به تغییرات آب و هوایی در کشور اشاره کرد و گفت: این امر موجب شده تا وضعیت کشاورزی که محور غذا است دچار مشکل شود و شرایطی به وجود آید که تولیدات کشاورزی از نظر کمی و کیفی در خطر باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم یکی از مشکلات در حوزه غذا را تصورات غلط غذایی عنوان کرد و گفت: این امر نیز موجب بروز مشکلات شده و سبد غذایی سالم را با رشد منفی روبرو کرده است.
دکتر ایرانی خواه ادامه داد: در چنین شرایطی ابتدا باید مسئولان این مشکل را شناسایی کرده و در گام بعدی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنند، مشکلات غذایی از چند جهت مورد توجه است که باید برطرف شود.
وی با اشاره به موضوع پرخوری در جامعه گفت: در کشور ما حداقل 30 درصد مواد غذایی که مصرف می شود بیش از اندازه بوده و پرخوری به حساب می آید که باید در این زمینه نیز فرهنگ سازی شده و بدانیم که پرخوری چه مشکلات عدیده ای را به بار می آورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: پرخوری، چاقی و فشار خون را در پی دارد که نتیجه آن نیز سکته های قلبی و مغزی است و از سوی دیگر چربی کبد را به همراه خواهد داشت که بسیار خطرآفرین است.
دکتر ایرانی خواه گفت: ما به عنوان متولی سلامت استان وظیفه داریم که این مسائل را مطرح کرده و جامعه را آگاه سازیم و از سوی دیگر رسانه ها نیز باید ما را کمک کرده تا مشکلات عدم استفاده از غذای سالم مطرح و مردم با خطرات آن آگاه شوند.
وی گفت: متاسفانه ظاهر فریبنده برخی مواد غذایی از جمله فست فودها حتی به کودکان نیز کشیده شده که این امر باعث بروز مشکلات و بیماری های گسترده برای کودکان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم از نمک و شکر به عنوان دو سم سفید یاد کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما مصرف این دو ماده خطرناک بسیار بالاست و باید این موضوعات به مردم اطلاع رسانی شود.
وی بیان داشت: تمامی دستگاه ها و نهادهای کشور باید در این عرصه مداخله کرده و در اطلاع الگوی مصرف و نوع تغذیه مناسب اهتمام داشته باشند و در این راستا فرهنگ سازی کنند.
دکتر ایرانی خواه تاکید کرد: دولت از تولیدکنندگان غذای سالم حمایت کرده و اقدام به معرفی محصولات آنها نیز خواهد کرد و امیدواریم که در کشور و به ویژه استان قم شاهد استفاده مردم از غذاهای سالم باشیم.


 

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 25184
کلمات کلیدی