• 1395/08/25 - 12:38
  • 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی:

160 پزشک و کارشناس همزمان با آغاز مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت درقم فعال شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آغاز مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، افزود: در این مرحله 40 کارشناس تغذیه، 40 کارشناس سلامت روان و 80 پزشک عمومی در پایگاه های بهداشت و مراکز جامعه سلامت مشغول به کار شدند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آغاز مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، افزود: در این مرحله 40 کارشناس تغذیه، 40 کارشناس سلامت روان و 80 پزشک عمومی در پایگاه های بهداشت و مراکز جامعه سلامت مشغول به کار شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر ابوالفضل ایرانی خواه طی بازدیدی از یک مرکز جامع سلامت در استان قم گفت: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار نفر از شهروندان استان در طرح تحول سلامت ثبت نام کرده اند که برای آنها پرونده الکترونیکی تشکیل شده است.
وی عنوان داشت: مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت از 15 آبان ماه سال جاری در شش استان قم ، اصفهان ، خراسان رضوی ، خوزستان ، آذربایجان شرقی و البرز آغاز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این که 700 نیروی انسانی با مدرک تحصیلی کاردانی و بالاتر در این مراکز شاغل شده اند، افزود: تاکنون 340 هزار نفر از مردم در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، با مراجعه به پایگاه های بهداشت و مراکز جامع سلامت خدمات در بخش های مختلف دریافت کرده اند.
وی گفت: طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت از اردیبهشت سال گذشته آغاز شد و ابتدا قرار بود فقط حاشیه شهرها تحت پوشش قرار داده شود، ولی با توجه به اعلام آمادگی دانشگاه و معاون بهداشت و همچنین مساعدت وزیر محترم، این طرح از مهرماه 94 در سراسر کلانشهر قم اجرایی شد.
دکتر ایرانی خواه ادامه داد: قبل از اجرای طرح تحول درحوزه بهداشت 16 مرکز سلامت در قم فعال بود که خدمات آنها محدود به خدمات اولیه درمان، واکسیناسیون کودکان و مراقبت های اولیه مادران باردار می شد.
وی اضافه کرد: با تکمیل طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، مراکز جامع سلامت از 16 به 41 مرکز و پایگاه های سلامت نیز از 50 به 138 پایگاه در سراسر قم افزایش یافته است و خدمات مختلفی به شهروندان ارائه می دهند.
وی با بیان این که خدمات پایگاه های بهداشت با پزشکان و کارشناسان زبده سازماندهی شده، گفت: به طور قطع با تکمیل کامل این طرح واتصال آن به سطوح سامانه ارجاع، این نوید را می دهیم که جامعه بانشاط با میزان بسیار کمتر بیماری های صعب العلاج خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح تحول در حوزه بهداشت یک خدمت بی نظیری است که در دولت یازدهم به مردم ارائه شد و بدون تردید اهمیت آن از تحول در حوزه درمان اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.
دکتر ایرانی خواه با بیان این که این طرح سلامتی و نشاط را برای مردم تضمین می کند، افزود: به جای این که مردم اطلاع از بیماری و یا علایم اولیه آن را نداشته باشند و یا چند سال درگیر بیماری و مراحل دشوار درمان آن شوند، وضعیت سلامت مردم در قالب این طرح شناسایی می شود.
وی اضافه کرد: به افرادی که سالم هستند اطمینان خاطر داده و سلامتی آنها در سال های بعدی زندگی پیگیری می شود و افرادی هم که علایم اولیه بیماری دارند به موقع شناسایی می شوند و اقدامات موثری روی آنها صورت می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: 50 درصد از سرطان ها و بیماری های صعب العلاج قابل پیشگیری است و این مهم محقق نمی شود مگر از طریق سامانه ارجاع و تحول در نظام بهداشتی که آرزوی دیرینه اطبا است.
دکتر ایرانی خواه خواستار همکاری مردم در اجرای این طرح شد و ادامه داد: اگر مردم سلامتی و بیماری های خود را از طریق مراکز و پایگاه های سلامت پیگیری کنند، علاوه بر خودداری از پرداخت هزینه های هنگفت، بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده و سلامت آن ها تضمین می شود.


 

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 25408
کلمات کلیدی