اهدای عضو، اهدای زندگی
باشد که ادامه زندگی اجزای وجودم، نجاتبخش زندگی دیگری باشد
امروز هزاران بیمار محتاج عضو پیوندی با رنج بسیار در انتظار دریافت عضو، روزهای عمر خود را سپری میکنند و میتوان با انجام اقدام خداپسندانه اهدای عضو، مرهمی بر رنجشان شد

و من احیاها فکانها احیا الناس جمیعا: هر کس انسانی را زندگی بخشد، مثل آن است که همه مردم را زنده گردانیده است.
امروز ما در جامعهای زندگی میکنیم که هزاران بیمار محتاج عضو پیوندی با رنج بسیار در انتظار دریافت عضو پیوندی، روزهای عمر خود را سپری میکنند و هر روز نیز بر تعداد این بیماران افزوده میگردد و به علت کمبود اعضای اهدایی، متاسفانه درصد زیادی از این بیماران در لیستهای انتظار فوت میکنند.
این در حالی است که همه روزه با مواردی از مرگ مغزی در بیمارستان های سراسر کشور مواجه میشویم که تنها با کمک دستگاههای پزشکی ضربان قلب و تنفس بیمار ادامه مییابد و این در حالی است که اعضای بدن این بیماران می تواند باعث نجات جان بیماران زیادی گردد.
دانشگاه علوم پزشکی قم به دنبال ثبت نام حضوری از متقاضیان اهدا عضو پس ازمرگ، به منظوررفاه حال تمامی عزیزان متقاضی خصوصا همشهریان ساکن در شهر قم، از خرداد ماه سال 1393 اقدام به ثبت نام اینترنتی از متقاضیان اهدا عضو را نمود که تاکنون بالغ بر 500 نفر اقدام به ثبت نام و دریافت کارت اهدا عضو نمودهاند.
نحوه ثبت نام
همشهریان گرامی چنانچه مایل به اهدای عضو یا اعضای خود در صورت بروز مرگ مغزی هستند میتوانند با ورود به سایت اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی قم به آدرس Ta.muq.ac.ir و یا ازطریق آدرس Nurse.muq.ac.ir وارد صفحه اصلی سایت شده و صفحه مربوط به ثبت نام از متقاضیان اهدا عضو را باز نموده و آن را تکمیل نمایند.
همچنین متقاضیان در صورت عدم دسترسی به اینترنت، میتوانند با مراجعه حضوری به دفتر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم واقع در خیابان شهید لواسانی(ساحلی) اقدام به تکمیل فرم اهدای عضو نمایند.
بعد از تکمیل فرم و تائید نهایی آن توسط متقاضی در صورت صحت اطلاعات و کامل بودن مشخصات، اطلاعات وارده تائید شده و کارت اهدای عضو صادر خواهد شد که از طریق پیامک اطلاعرسانی میگردد و فرد متقاضی با مراجعه به دفتر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم آن را دریافت خواهد نمود.
پر کردن برخی از مشخصات همچون کد ملی، محل تولد و دیگر اطلاعات هویتی در این فرم الزامی است و روی کارت ثبت میشود. پس از اتمام فرآیند ثبتنام، کدی به فرد داده میشود که از طریق آن میتواند در جریان آخرین وضعیت صدور کارت اهدای عضو قرار گیرد.
همشهریان گرامی درصورت وجود هرگونه ابهام و یا داشتن پرسش در این زمینه میتوانند با دفتر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم (شماره 02537714890) تماس بگیرید.
لازم به ذکراست بیمار مرگ مغزی، حرف نمیزند، نمیبیند، به هیچیک از تحریکات خارجی پاسخی نمیدهد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی قادر به نفس کشیدن نیست. تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیتها، خونریزیهای داخلی مغز و همچنین سكته مغزی از شایعترین علل مرگ مغزی به شمار میآیند.
در مرگ مغزی، خونرسانی به مغز متوقف شده و اكسیژنرسانی به آن انجام نمیشود. مغز تمام کارکرد خود را از دست میدهد و دچار تخریب غیرقابل برگشت میشود. اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیهها هنوز دارای عملکرد هستند، اما به تدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.