• 1394/05/25 - 14:23
  • 23
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
وزیر بهداشت در برنامه نگاه یک:

برنامه تحول نظام سلامت با قوت ادامه می یابد/ سلامت باید متولی واحد داشته باشد / بهداشت و درمان از هم جدا نیست

وزیر بهداشت شامگاه شنبه در برنامه نگاه یک به تشریح دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت پرداخت و در خصوص موضوعاتی همچون بیمه، پرداخت مبتنی برعملکرد، وضعیت دارو و پرداخت از جیب مردم، بیماران خاص، برنامه های حوزه بهداشت و پیشگیری، تعرفه گذاری خدمات، طرح تعهد خدمت اجباری و سیستم آموزش پزشکی کشور سخن گفت.

به گزارش " وب دا" دکتر هاشمی در ابتدای این برنامه پیشاپیش روز پزشک را به همکاران پر تلاش خود تبریک گفته و پزشکان را سرمایه های اجتماعی جامعه برشمرد که مستقیما با سلامت مردم در تماسند و متعهدانه برای ارتقا سلامت جامعه و درمان بیماران تلاش می کنند.

وی گفت: طرح تحول سلامت كمتر از يك سال و نيم است که آغاز شده و ٤ بسته آن عملياتي شده است و مهمترين آن كاهش پرداختي از جيب مردم بوده است.

دکتر هاشمی افزود: تحول در حوز بهداشت، اصلاح تعرفه هاي پزشكي، توجه به حقوق بيمار و ارايه كنندگان خدمات و تحول در حوزه آموزش ديگر گام هاي طرح تحول نظام سلامت بوده است.

وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه بخش عمده برنامه ها به مرحله اجرا رسيده و حاصل آن رضايت حداكثري مردم از اجراي برنامه است.

دکتر هاشمی با بیان این که در تربیون های رسمی درخصوص اعتبارات تخصیص داده شده به وزارت بهداشت ادعاهای زیادی مطرح شده است، گفت: اين امر سطح توقعات را افزايش داده و اين درحاليست كه رقم روي كاغذ با رقم تخصيص يافته فاصله دارد و ما يك درصد مالیات بر ارزش افزوده را داشتيم که ٢٣٠٠میلیارد ریال از اين رديف و ٤٨٠٠ ميليارد ریال هم از محل هدفمندي به حوزه سلامت تخصيص يافته است.

 

هزینه های درمانی از جیب مردم 2500 میلیارد ریال کاهش یافته است

وزیر بهداشت تصریح کرد: با اجرای برنامه تحول سلامت كاهش پرداخت از جيب مردم حدود ٢٥٠٠ميليارد ریال كاهش يافته است، 10 ميليون نفر توسط بيمه سلامت ايرانيان بيمه شدند و ماندگاري پزشكان، گسترش خدمات بهداشتی درمانی به حاشیه شهرها، تامين دارو و واكسن و مكمل غذايي و تجهيز و راه اندازي ١٥٠٠خانه بهداشت از دیگر دستاوردهای اجرای طرح تحول سلامت بوده است اما  فضاسازی ها یی در جهت ناکارآمد خواندن سیستم و طرح صورت گرفت که خوشبختانه قضاوت با مردم بود و طبق نظر سنجی های صورت گرفته ٧٠تا ٨٥ درصد مردم از اجرای این طرح ابراز رضایت کرده اند و البته ملاك كار ما مردم هستند كه با بحث هاي حاشيه اي هم بيگانه اند.

دکتر هاشمی تصریح کرد: سالهاست برخي رسانه ها مسير اشتباهي را درباره جامعه پزشكي طي كردند.

وی گفت: ما اعتقاد داريم سرمايه هايي در جامعه داریم در عين حال در تمامي صنوف اشكال وجود دارد و برجسته كردن برخي اقدامات با نيت خاص صحیح نیست.

وزیر بهداشت گفت: ما شفاف سازي كرديم و رقم دريافتي پزشكان و اساتيد برجسته اين حوزه را نيز اعلام كرديم.

 

نبايد به فضاي پزشك ستيز دامن زد

وی گفت: در برنامه اي در همين تلويزيون بصورت اغراق اميز درآمد پزشكان  ايراني را چند برابر پزشکان آمريكا خواندند و آن را به كل جامعه تعميم دادند.

دکتر هاشمی گفت: درآمد پزشك متخصص از سه و نيم ميليون به ٥ ميليون تومان با تعرفه هاي جديد رسیده است. در خصوص اساتيد تمام وقت هم همين ميزان دریافتی ها  افزایش یافته است و اینگونه قضاوت ها منصفانه نيست و نبايد به فضاي پزشك ستيز دامن زد زيرا به سلامت مردم لطمه زده مي شود.

وزیر بهداشت گفت: مجموعه اي از افراد كه سرمايه اجتماعي هم هستند وقتي احساس كنند بدون داشتن تريبون عليه شان حرف زده مي شود قطعا ناراحت مي شوند.

 

بیمه ها  به موقع به تعهدات خود عمل نمی کنند

دکتر هاشمی گفت: دولت براي اولين بار خدمات درمانی را تعرفه گذاري كرده و نظارت هم مي كند و تعرفه گذاری جدید بر خلاف تعرفه هاي غير واقعي گذشته است، حال همين را بزرگنمايي مي كنند.

وزیر بهداشت یادآور شد: وقتي بيمه هاي تجاري پول بيمارستان را نمي دهند بخش خصوصي ناچار مي شود ابتدا از مراجعه كننده هزینه ها را دریافت کند و سپس از او بخواهد هزینه های انجام شده را از بیمه ها بگیرد و این در حالی است که پرداخت هاي بيمه به روز نيست و ما تا ٤٥ روز هم به بيمه ها فرصت داديم اما باز هم بیمه ها به موقع به تعهدات خود عمل نمی کنند.

دکتر هاشمی گفت: حدود ده سال پيش با اين استدلال كه ارايه دهنده و دريافت كننده خدمت نميتواند يكي باشد بيمه ها را از وزارت بهداشت جدا كردند، اگر اين مدت را مرور كنيم مي بينيم باز هم مثلا ٥٠ درصد دارو را بيمه ها مي فروشند و از طرفي مستقيما در امر بهداشت دخالت مي كنند به نحوی که بيمارستان هاي مستقلي دارند و خدمت ارايه مي كنند.

 

ضرورت بازنگری جدی در بیمه ها

وزیر بهداشت با تاکید بر این که سلامت بايد متولي واحد داشته باشد تا سامان يابد و بيمه ها نبايد بنگاه داري كنند، تصریح کرد: مانند همه جاي دنيا، بايد در خصوص بيمه ها بازنگري جدي صورت گیرد و با سامان یافتن بيمه ها بخش عمده اي از مشكلات درمان نیز برطرف مي شود.

دکتر هاشمی گفت: يكسان سازي بيمه ها به مفهوم تجميع بيمه ها نيست، ما به دنبال ايجاد وحدت رويه هستيم و اگر تجميع منابع و خريدار خدمت مشخص شود دیگر ارايه کننده خدمت نيز لزوما دولت نیست.

وی گفت: دولت بايد برگشت سرمايه در حوزه سلامت را تضمين كند و زمينه مشاركت بيشتر در اين بخش را فراهم كند.

وزیر بهداشت گفت: نميتوانيم حقوق بيمه شدگان را ادعا كنيم اما براي جمعیت عظيمي در همين تهران و اطراف تهران تنها يك بيمارستان داشته باشيم.

وی با تاکید بر این که با نبايد با پرداخت حق بيمه متفاوت، سطح خدمات متفاوتي ارايه شود، تصریح کرد: بايد براي همه جامعه بيمه شده به يك نسبت خدمات مناسب ارايه كنيم و معتقدم كشور بايد داراي صندوق بيمه شود.

 

حمایت دولت از اجرای طرح تحول سلامت

وزیر بهداشت با اشاره به حمایت دولت از اجرای طرح تحول سلامت گفت: نگرانی برای حذف بودجه این طرح مهم وجود ندارد اگرچه امسال سال سختي براي مجموعه دولت است و وقتي طلب ما دير وصول مي شود شرمنده همكارانمان برای تاخیر در پرداخت ها مي شويم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: قطعا تا پايان دولت طرح تحول نظام سلامت با قوت تمام تداوم مي يابد.

دکتر هاشمی در ادامه به موضوع بیماران خاص اشاره کرد و گفت: بيماران خاص شامل ٤بيماري تعريف شده در دولت هاي قبل نيست بلکه در حال حاضر بيماري هاي ديگري نيز وجود دارد كه تعدادشان كم نيست اما مصوبه اي هم برايشان وجود ندارد.

وزیر بهداشت یادآور شد: در اين دولت دارو در دسترس بيماران خاص قرار گرفت، افزايش اقلام دارويي و در اختيار گرفتن داروهاي موثر و پرداخت كامل هزينه دارويي بيماران خاص از ديگر اقدامات صورت گرفته در اين دولت است.

وی گفت: بيمارستان ها را موظف کرده ایم كه بر اساس طرح، هزينه اي از بيمار نگيرند.

دکتر هاشمی تصریح کرد: در مقایسه با داروهای خارجی، قطعا داروهای داخلی با کیفیت مشابه، در اولویت قرار دارند و تحت پوشش قرار می گیرند.

 

طب عمومی  بازنگری می شود

وزیر بهداشت همچنین گام چهارم برنامه تحول نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: از مهر ماه بازنگري جدي در طب عمومي خواهد شد در بخش هاي تخصصي تغييراتي ايجاد خواهد شد و برای آموزش پزشک خانواده نیز برنامه هایی صورت گرفته است.

دکتر هاشمی گفت: امسال براي ده ميليون نفر در حاشيه شهرها در قالب گروه ٥٠هزار نفره، پزشك خانواده مستقر کرده ایم .

وی گفت: در دو استاني كه پزشك خانواده اجرا مي شود به رغم رضايت نسبي، به دليل نبود زير ساخت ها از قبيل نظام ارجاع صحيح و پرونده الكترونيك، مشکلاتی وجود دارد.

 

وزیر بهداشت گفت: زمانی که کار را شروع کردیم پزشک عمومي در شهري همچون خاش يك ميليون و ٤٠٠تومان درآمد داشت، با اين همه، ادعاي وجود پزشك بيكار هم در رسانه ها مطرح بود اما با آغاز طرح تنها دو هزار پزشك وارد طرح شدند و به نظر مي رسد که ما پزشک عمومی کافی نداریم تا آنها را در اولین خط درمان قرار دهیم.

دکتر هاشمی گفت: بايد كارشناسان و همكاراني را در تيم سلامت داشته باشيم كه كل كشور را تحت پوشش شبكه بهداشتي قرار دهند و بتوانند به غربالگري بیماری ها بپردازند، معتقديم خدمات بهداشتي از مسير كارشناس بررسي مي شود و اين يك مدل جهاني است.

 

ارزیابی مثبت سازمان جهانی بهداشت از مدل ارایه خدمات بهداشتی درمانی  کشور

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به سفر مارگارت چان رییس سازمان جهانی بهداشت به ایران گفت: ارزیابی وی از مدل ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در ایران مناسب بود و  مدل ایران را مصداق مدل سازمان جهانی دانست.

دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان گفت: براي تمامي پزشكان در كشور بويژه در روستاها و مناطق حاشيه اي و محروم کار وجود دارد و نمي توان به پزشكي كه به حرفه ديگري اشتغال دارد لقب بيكار داد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: بومي گزيني بايد جايگزين طرح تعهد خدمت شود، اگرچه دانشگاه هاي علوم پزشکی تهران ظرفيت بومي ندارند اما 30 درصد اين ظرفيت به دانشگاه هاي مناطق محروم اختصاص يافته است.

وی گفت: باید اميدوار بود طرح تنها در صورتي ادامه يابد كه به افزايش مهارت افراد بيانجامد و در عين حال با برنامه ريزي هاي صورت گرفته باید مشكلات افراد مشمول طرح همچون دوري از خانواده برطرف شود.

وزیر بهداشت گفت: باید با مشوق های مالی يا امتيازات بومي گزيني، مشكلات طرح تعهد خدمت اجباري را کاهش داد.

دکتر هاشمی یادآور شد: ما براي مناطق محروم ٤٥٠٠پزشك به كارگرفتيم، در زابل ١١نفر متخصص زنان و سه نفر فلوشيب و فوق تخصص داريم كه اين اقدام با گذشته قابل مقايسه نيست.

وی گفت: در طرح تحول سلامت اقدامات زیادی براي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم صورت گرفته است و بي انصافي است که اسم اين اقدام را ريختن پول در جيب پزشكان عنوان كنند.

وزیر بهداشت در ادامه اظهار امیدواری کرد تا پايان دولت بتوان 10 برابر مورد انتظار به تعداد تخت هاي بستري كشور اضافه كرد و اين اقدام بدون هزینه كرد از ساير منابع است.

 

اعتبارات هدفمندی یارانه ها در محلهای مشخص هزینه می شود

وی تصریح کرد: رديف هزینه كرد تمامي اعتبارات ما مشخص است ما اعتبارات مربوط به هدفمندي یارانه ها را تنها در محل هاي مشخصي همچون كاهش پرداختي از جيب مردم، رایگان کردن زايمان طبيعي و دیگر خدمات هزینه می کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی در حوزه سلامت گفت: ما اجازه استخدام نداريم، دولت مخالف گسترش وزارتخانه است و فقط توانسته ایم براي ٣٦بيمارستان جديد مجوز استخدام هفت هزار نفر را بگيريم.

دکتر هاشمی گفت: تعداد زيادي نیز نیروی قراردادي و تبصره اي داريم كه منتظر تعيين وضعيتند، در مورد پرستاران هم بويژه در بخش مراقبت هاي ويژه با کمبود نیرو مواجه هستیم.

وی گفت: اگرچه شركتي را براي تامين نيرو و حل مشكل تشکیل داده ایم اما موانعي نيز برای جذب و به کارگیری افراد وجود دارد.

وزیر بهداشت افزود: در مورد پرستاري بعد ٢٥سال، نظام نوين پرداخت بر اساس قانون تعريف عملكردي را مبنا قرارداديم و اگرچه نقايصي هم اجرای این نظام داشت اما ديگر از اضافه كار و تشويق هاي غير واقعي خبري نيست و در حال حاضر در حال بررسی رفع مشکلات مربوط به این موضوع هستیم.

 

بهداشت و درمان از هم جدا نيست

وزیر بهداشت با بیان این که سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و پیشگیری شرط عقل است و کم هزینه می باشد، تاکید کرد: امروز بهداشت و درمان از هم جدا نيست، بخشي از بهداشت اوليه اداره بيمارستان هايي است كه بايد در كنار مراكز بهداشتي درماني باشد، ما در حوزه بهداشت خيلي كار كرديم و كارنامه ما در اين دولت در حوزه بهداشت قابل مقايسه با گذشته نيست.

دکتر هاشمی در پایان: به اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت پرداخت و گفت: توليد و ارايه واكسن به ويژه واكسن پنجگانه، ارايه مكمل هاي غذايي و دارويي، بحث پيشگيري از پوسيدگي دندان در مقطع ابتدايي و امضا شدن سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غيرواگير با حضور ٩وزير و رييس سازمان بهداشت جهاني بخشي از اقدامات حوزه بهداشت است.

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 20538
کلمات کلیدی