تجلیل از ماماهای نمونه کشوری و استانی
در آستانه روز جهانی ماما از ماماهای نمونه کشوری و استانی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار وب دا از قم، در این مراسم که صبح امروز با حضور ریاست، معاونان، مسئولان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم و رئیس سازمان نظام پزشکی استان و جمع کثیری از ماماهای استان در سالن شهید مفتح برگزار شد، از 28 مامای نمونه کشوری و استانی و 3 دانشجوی مامای فعال در زمینه مراقبت از مادران پرخطر تجلیل شدند.
در این مراسم جناب آقای دکتر ایرانیخواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن تبریک روز جهانی ماما به این قشر تلاشگر خانواده سلامت استان تصریح کرد: ماما از ابتدای بارداری مادر تا لحظه زایمان نقش تعیینکنندهای در تامین سلامت مادر و همچنین نوزاد بر عهده دارد و حتی در ادامه عمر مادر نیز بر سلامتی وی نظارت دارد. بنابراین سلامتی بخش عظیمی از جامعه در دستان ماماها قرار دارد که حاصل تلاشهای آنان سلامتی فرد و در نتیجه جامعه را به همراه دارد.

قائم مقام وزیر در استان در تشریح این طرح خاطر نشان کرد: از نخستین بخشهای طرح تحول نظام سلامت، رایگان شدن زایمان طبیعی در کشور است که این امر بیانگر جایگاه ویژه مامایی در اجرای این طرح است که انشاءالله با اجرای این طرح عظیم تحولی شگرف در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی موثر به هموطنان عزیز ایجاد خواهد شد.
ایشان با اشاره به آمار بالای زایمان به صورت سزارین در استان یادآور شد: تعداد زایمان طبیعی در استان کمی بیشتر از سزارین است که این آمار با استاندار جهانی تفاوت زیادی دارد که امیدوارم با تلاش ماماهای محترم استان بیش از پیش به سمت نهادینه شدن زایمان طبیعی در استان حرکت نماییم.
رئیس دانشگاه در ادامه ابراز داشت: امیدوارم با راهاندازی بخش جدید و مجهز LDR بیمارستان ایزدی بتوانیم با تعامل همه اجزای دخیل در فرآیند زایمان به صورت کار گروهی (time work) در ارائه خدمات بسیار مطلوب به مادران و تشویق آنها به زایمان طبیعی موفق باشیم.
در ادامه دکتر قدیر رئیس سازمان نظام پزشکی استان و مشاور عالی ریاست دانشگاه ضمن تبریک روز ماما و قدردانی از زحمات آنان گفت: این شغل به واسطه اینکه با جان انسانها سر و کار دارد بسیار شریف و از جایگاه حساسی برخوردار است.

مشاور عالی ریاست دانشگاه با اشاره به شعار روز ماما با عنوان «تحول جهان از طریق نقشآفرینی ماماها در هر خانواده» گفت: رشد جمعیت و زایمان باید در کشور افزایش یابد ولی لازم است در کنار آن زیرساختهای مورد نیاز در خانوادهها و جامعه ارتقا یابد.
ایشان در خاتمه با تاکید بر ارتقای جایگاه حوزه مامایی در نظام سلامت کشور خاطرنشان کرد: لازم است مشکلات این حوزه تا حد امکان برطرف و امکان اشتغال و استفاده از توان ماماهای استان فراهم شود تا این قشر خدوم حوزه سلامت نقش موثر خود را به خوبی ایفا نمایند.
خانم مقدم مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان گزارشی از وضعیت مامایی استان و همچنین عملکرد این قشر پرتلاش جامعه سلامت در سال گذشته ارائه کرد.
در ادامه این مراسم دکتر ریاحیپور از پیشکسوتان جامعه پزشکی استان گفت: زایمان طبیعی به مراتب بهتر از سزارین است و در صورتی که مراقبتهای لازم به همراه امکانات مورد نیاز در اختیار مادر قرار گیرد، عوارض آن بسیار کوتاه مدت خواهد بود.
در پایان این مراسم از 2 مامای نمونه کشوری و 26 مامای نمونه استان و 3 دانشجوی فعال حوزه مامایی با اهدا لوح قدردانی به عمل آمد.

