• 1394/05/30 - 12:09
  • 24
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
وزیر بهداشت در ديدار آيت الله موسوي اردبيلي:

فاصله دانش پزشکی ایران و کشورهای پیشرفته کمتر از 6 ماه است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز فاصله دانش پزشکی ما با بسیاری از کشورهای پیشرفته کمتر از 6 ماه است و در برخی موارد نوآوری‌هایی داشته‌ایم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز فاصله دانش پزشکی ما با بسیاری از کشورهای پیشرفته کمتر از 6 ماه است و در برخی موارد نوآوری‌هایی داشته‌ایم.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم،
سید حسن قاضی‌زاده هاشمی پیش از ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله موسوی اردبیلی اظهار کرد: در آستانه روز پزشک، سالروز تولد ابن سینا و همچنین هفته دولت سالروز شهادت شهید رجایی و دکتر باهنر هستیم و امیدواریم بتوانیم پیرو آرمان های آنان باشیم و از هیچ کوششی فروگذار نباشیم.
وی افزود: از همه زحمات و حمایت‌های شما تشکر می‌کنیم و به همین دلیل امروز به همراه معاونان وزارت بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی به محضر مراجع رسیده‌ایم تا هم در مورد پزشکان و جامعه پزشکی و خدماتی که دارند و انتظارات موجود گزارشی را ارائه کنیم و بحثی هم در مورد خدماتی که دولت در حوزه سلامت داشته مطرح نماییم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پزشکان در دوران انقلاب از سال 42 به بعد و همچنین در دوران دفاع مقدس و پس از آن نقش مهمی داشته‌اند گفت: معتقدیم پزشکان واسطه درمان میان خداوند و مردم هستند.
وی ادامه داد: پزشکی ایران در طی سال‌های اخیر بسیار پیشرفت کرده؛ زمانی پزشکان هندی و بنگلادشی در ایران حضور داشتند و بسیاری از بیماران ایرانی برای درمان به کشورهای اروپایی و آمریکایی می‌رفتند ولی امروز فاصله دانش پزشکی ما با بسیاری از کشورهای پیشرفته کمتر از 6 ماه است و در برخی موارد نوآوری‌هایی داشته‌ایم.
دكتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به تلاش بخش خصوصی در حوزه درمان خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با هزینه شخصی، اقدامات گسترده‌ای داشته است.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات در برخی رسانه‌ها یا دیگر تریبون‌ها صحبت‌های یکطرفه‌ای صورت می‌گیرد که شایسته جامعه پزشکی نیست عنوان کرد: این مسئله صحیح نیست و نمی‌توان انتظار داشت که علم الابدان و علم الادیان بدون هماهنگی با یکدیگر پیشرفت کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش خدمات بهداشتی و درمانی در همه مناطق از جمله روستاها و مناطق دورافتاده تصریح کرد: البته واقعیت این است که در سال‌های گذشته آنقدر که در حوزه عمرانی کار کرده‌ایم در حوزه درمان و مراکز درمانی اقدامات لازم صورت نگرفته است.
وی افزود: در همین قم فکر مونوریل شده که معلوم نیست چقدر بکار بیاید ولی در حوزه ساخت بیمارستان و مراکز درمانی اقدام لازم را شاهد نبوده‌ایم به طوری که حدود سه درصد بودجه عمرانی به ساخت بیمارستان اختصاص یافته است.
دكتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه عدم قیمت‌گذاری صحیح خدمات بهداشتی و درمانی هم جزو مشکلات موجود به شمار می‌رود گفت: البته در چند سال اخیر اقداماتی صورت گرفته و امیدواریم ادامه یابند.
وی با بیان اینکه اقدامات اخیر وزارت بهداشت عقبه سیاسی برای نظام ایجاد کرده است گفت: پایداری خدمات بهداشتی و درمانی موجب تقویت نظام اسلامی می‌شود در حالیکه هزینه آنها کمتر از دو ماه یارانه کل کشور بوده است.
قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به فعالیت‌های خیرین برای ساخت مراکز درمانی در قم خاطرنشان کرد: با توجه به وعده‌ای هم که رئیس جمهور در سفر به قم داشت، امیدواریم تا پایان دولت یازدهم، دو هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت درمانی قم افزوده شود.
وزیر بهداشت در مورد هزینه‌های درمانی گفت: طبق آمار موجود، حدود 30 درصد افرادی که اخیرا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند زیر پوشش کمیته امداد هستند که تاکنون به دلیل  فقدان دفترچه بیمه برای درمان مراجعه نکرده بودند البته هنوز با این مهم که بیماران دردی جز رنج بیماری نداشته باشند فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه دولت حدود 90 تا 95 درصد هزینه‌های بیماران سرطانی را پرداخت می‌کند خاطرنشان کرد: با این حال برخی بیماران همان 5 تا 10 درصد باقیمانده را هم ندارند زیرا هزینه‌های درمانی بسیار گران شده‌اند به طوری که برخی درمان‌ها بیش از یک میلیارد تومان قیمت دارند.
قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: قوام دولت به آسایش و رفاه و رضایت مردم است بنابراین باید افتخار کنیم که در جمهوری اسلامی، از نظر درمانی و بهداشتی گام‌هایی برای ارتقای سلامت عمومی برداریم.
وزیر بهداشت افزود: امیدواریم امسال بتوانیم 200 مرکز درمانی ویژه بیماران سرطانی را در سطوح مختلف در کشور به بهره‌برداری برسانیم.
وی در مورد سیاست‌های جمعیتی و شعار فرزند کمتر زندگی بهتر طی دو دهه تصریح کرد: بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، سیاست دولتی تغییر کرد ولی برخی هنوز می‌گویند این دولت در زمینه جمعیت اقدامات مناسبی نداشته است.
قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه برخی کارشناسان معتقدند جمعیت ایران کاهش نیافته و نخواهد یافت گفت: در حال حاضر میزان موالید حدود 1.7 است ولی آنچه می‌تواند موجب شادابی و نشاط جامعه شود حدود 2.1 است، رشد جمعیت طی سال‌های گذشته کاهش یافته بود ولی طی اقداماتی، آموزش‌هایی به کارشناسان جمعیتی داده شد که شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر را تغییر دهند و مردم را به فرزندآوری تشویق کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در بحث فرزندآوری، وزارت بهداشت کمترین نقش را دارد زیرا مردم برنامه‌ریزی خود را برای فرزنددار شدن بر اساس معیشت، تحصیل و دیگر مسائل اجتماعی انجام می‌دهند؛ وزارت بهداشت هرچند سهم کمی در این زمینه داشته اما کار خود را به خوبی انجام داده به طوری که شاهد افزایش 65 هزار نفری جمعیت در سال جاری نسبت به سال قبل بوده‌ایم.
وی افزود: اگر قبول داریم که مسئله جمعیت برای کشور مهم است، همه باید دست به دست یکدیگر دهیم و همکاری کنیم؛ برخی افراد آدرس‌های غلط در این زمینه می‌دهند در حالیکه می‌بینیم وضعیت معیشت مردم به گونه‌ای است که بسیاری خواهان فرزند کمتر هستند؛ امیدواریم در زمینه اقتصادی گشایشی فراهم شود تا علاقمندان به فرزندآوری فرصت بهتری داشته باشند.
دكتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به حاشیه‌نشینی در قم گفت: در دولت یازدهم به ازای هر 12500 نفر حاشیه‌نشین شهرها، یک پایگاه بهداشتی ایجاد شده و البته تصمیم بر این گرفته شده که تمام شهر قم تا یک سال آینده زیر پوشش این طرح قرار گیرند و تمام شهروندان قمی دارای پرونده سلامت شوند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود 8 میلیون نفر حاشیه‌نشین در سراسر کشور زیر پوشش این طرح قرار گرفته‌اند خاطرنشان کرد: دو میلیون نفر دیگر از حاشیه‌نشینان باقی مانده‌اند که در آینده نزدیک از خدمات این طرح بهره‌مند می‌شوند.

  • گروه خبری : اخبار ویژه
  • کد خبر : 20575
کلمات کلیدی