رئیس مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد
فعالیت 9 تیم برای بازرسی بهداشتی در ماه محرم/رعایت توصیه های بهداشتی در اولویت توزیع نذورات باشد
رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: در این ایام 9 تیم 2 نفره از بازرسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تشکیل شده که طبق دستورالعمل های وزارتی بر سلامت مواد غذایی و نذورات تهیه شده نظارت خواهند داشت.
وی عنوان داشت: مرکز بهداشت استان قم ضمن تشدید نظارت های بهداشتی در مراسم های عزاداري، مساجد، تكايا و هیئات مذهبی تلاش می شود تا از احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي عفوني روده اي جلوگیری کند.
رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: در این ایام 9 تیم 2 نفره از بازرسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تشکیل شده که طبق دستورالعمل های وزارتی بر سلامت مواد غذایی و نذورات تهیه شده نظارت خواهند داشت.
دکتر آقاحسنی بیان داشت: هرگونه پخت و پز باید در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد و تمامی افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشتی معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي را در هنگام ارائه خدمات در نظر بگیرند.
وی عنوان داشت: مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي شود از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با اشاره به تهیه غذاهای نذری گفت: در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود و در هنگام توزیع غذا نیز در ظروف مناسب این کار صورت گیرد.
دکتر آقاحسنی گفت: توصیه می شود مواد غذایی پخته شده در دمای محیط حداکثر کمتر از دوساعت نگهداری شود و در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در دمای زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63 درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز) نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
وی تاکید کرد: شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد و در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا ظروف يكبارمصرف گياهي، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود و باید بدانیم که استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد) به هیچ عنوان مناسب نیست.
