نخستين جلسه كميته پدافند غيرعامل دانشگاه علوم پزشكي قم برگزار شد
نخستين جلسه كميته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشكي قم با حضور مهندس متقیان مدیر کل پدافند غیر عامل استان، رییس، معاونان و مديران دانشگاه علوم پزشکی قم مدیر کل انتقال خون، رييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان و دیگر اعضا در سالن شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
نخستين جلسه كميته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشكي قم با حضور مهندس متقیان مدیر کل پدافند غیر عامل استان، رییس، معاونان و مديران دانشگاه علوم پزشکی قم مدیر کل انتقال خون، رييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان و دیگر اعضا در سالن شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، در اين جلسه دستورالعمل ابلاغي از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مبني بر تشكيل 9 كارگروه به همراه انتصابات مربوطه به اعضا ابلاغ گرديد و مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان به عنوان دبيرخانه تعيين شد.
در اين نشست رییس دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن ضمن اشاره به تذكرات مقام معظم رهبري در خصوص توجه ويژه به مقوله پدافند غيرعامل و لزوم كسب آمادگيهاي لازم يادآور شد: از آنجایی که در مقوله پدافند غیر عامل، تمامی جامعه درگیر می باشند باید کارهای اساسی انجام داد تا آسیبی متوجه مردم عزیز مان نشود.
دكتر ايرانيخواه در خصوص تهديدات روز افزون دشمنان در جنگ نرم اظهار داشت: شايد مشتركاتي ميان پدافند غيرعامل و حوادث و بلايا باشد اما موضوع پدافند غيرعامل انسانيت و توجه به اين امر مشابه توجه به ساختارهاي دفاعي است حتي لازم است فراتر از آن نيز باشد چون امروزه ماهيت حملات و تهديدات تغيير كرده و به صورت نرم درآمده است. پس لازم است يك برنامهريزي مناسبي براي آن صورت گيرد و زيرساختهاي سختافزاري و نرمافزاري آن را به صورت كامل پيشبيني كرد.
وي در ادامه اضافه كرد: يكي از عوامل پدافند غيرعامل بحث تهديدات زيستي است كه بسيار مخاطرهآميز است زيرا به علت شيوه گسترش آن، ميتواند به آساني و ظرف مدت كوتاهي يك منطقه را درگير كرده و حتي آثار فرا منطقهاي و جهاني داشته باشند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي قم در ادامه افزود: در راستای رسالت سنگین جامعه سلامت در بحث پدافند غیر عامل سیاستگذاریهای کلان در سطح وزارتخانه مطبوع انجام شده و پیرو آن كميته مربوطه در دانشگاه علوم پزشکی قم تشکیل شده است تا با برنامهریزی دقیق و مدون بتوان در هنگام بروز اين مخاطرات با کمترین اشتباه و کاستی در امر خدمت رسانی موفق باشیم.
دکتر ایرانی خواه با اشاره به این که در ارتباط با پدافند غیر عامل بایستی ضمن تبيين اهميت و حساسيت موضوع، آن را به صورت مرحلهاي عملياتي نمود، تاکید کرد: تبيين پدافند غيرعامل در حوزه زيستي بايد در چند مرحله كه شامل آموزش و پژوهش در سطح مديريتي و مردم، اقدامات پيشگيرانه و آمادگي براي مقابله است به اجرا درآيد و لازم است به عنوان اولين مرحله يک تیم بسیار قوی در بحث آموزش به افراد مختلف جامعه ايجاد شود.
وي ضمن تاكيد بر لزوم استفاده از تمامي ظرفيت استان در پيشبرد اهداف اين امر بالاخص توانمنديهاي بخش خصوصي بيان داشت: گاهي اين باور بهوجود آيد كه ممكن است سالها از ظرفيتهاي ايجاد شده در خصوص مقوله پدافند غيرعامل استفاده نشود پس نبايد در اولويتهاي كاري قرار گيرد اما اين نگرش با توجه به تهديدات روزافزون دشمنان نميتواند صحيح باشد و خوشبختانه وزير محترم بهداشت به اين امر توجه ويژهاي دارند كه مايه دلگرمي است.