دکتر ایرانی خواه عنوان کرد
چهره بیماری ها در کشور تغییر کرده است/زنگ خطر بیماری هایی نظیر چاقی و چربی کبد میان دانش آموزان به صدا در آمده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: موضوع چاقی و چربی کبد در میان دانش آموزان یک خطر جدی است که دلیل اصلی آن هم تغذیه نامناسب است و باید با فرهنگ سازی صحیح در جهت رفع این معضل بزرگ تلاش کنیم.
وی عنوان داشت: در دنیای امروز چهره بیماری ها تغییر کرده و در کشور ما هم رنگ و بوی بیماری ها متفاوت شده که این موضوع نگران کننده است و اگر دست به دست هم ندهیم نمی توانیم مشکل را برطرف کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به شیوع بیماریهای عفونی در گذشته در بین مردم گفت: متاسفانه امروزه با تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد، شاهد شیوع بیماری های نوپدید در بین مردم جامعه هستیم و در صورت عدم برنامه ریزی و مشارکت همگانی در خصوص تامین امنیت صحیح غذایی در آینده دچار مشکلات جدی در این زمینه خواهیم شد.
دکتر ایرانی خواه با تاکید بر پرهیز از اقدامات نمایشی و نمادین در حوزه امنیت غذایی گفت: با برنامه ریزی مدون و اصولی می توان رفتاری های غلط غذایی رایج در جامعه را اصلاح و با فرهنگ سازی و ترویج سبک تغذیه سالم تا حدودی مشکلات موجود در این خصوص را مرتفع کرد.
وی با اشاره به موضوع سرب و واحدهای ذوب سرب گفت: مسمویت ها در این زمینه گسترده شده و بر اساس بررسی های ما عمده این مسائل در خصوص موادمخدر و سرب داخل آن بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: واحدی های ذوب سرب نیز مشکلاتی را ایجاد کرده اند که باید دستگاه های ذی ربط در این زمینه وارد عمل شده و با همکاری یکدیگر مشکل مردم را برطرف کنند.
دکتر ایرانی خواه به بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: خطر بزرگی که احساس می شود تغذیه نامناسب فرزندان است و متاسفانه عدم رعایت این موضوع توسط والدین موجب بروز مشکلات عدیده ای برای دانش آموزان شده است.
وی افزود: متاسفانه بیماری های نظیر چاقی و کبد چرب در میان دانش آموزان شیوع پیدا کرده و این موضوع می تواند به یک خطر جدی برای سلامتی آنان تبدیل شود و دلیل اصلی آن هم تغذیه نامناسب در بین خانواده ها است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فعالیت بوفه مدارس گفت: مواد خوراکی که در بوفه مدارس توزیع می شود باید اصلاح شود و مواد غذایی مناسب و سالم جایگزین آن شود.
دکتر ایرانی خواه آموزش را امر بسیار مهمی در این زمینه عنوان کرد و گفت: باید به دانش آموزان و خانواده آنها آموزش فرهنگ مصرف صحیح مواد غذایی ارائه شود و این موضوع را به درستی در میان خانواده ها تشریح کنیم تا آنها نیز در موضوع بهبود وضع تغذیه جامعه مشارکت داشته باشند.